Pagina cu latimea completa

Produsele coapte sunt în jur de mii de ani. Arta coptului a fost dezvoltată timpuriu în timpul Imperiului Roman. A fost o artă extrem de renumită, întrucât cetățenii romani iubeau produsele coapte și le cereau frecvent pentru ocazii importante, cum ar fi sărbătorile și nunțile etc. si profesie respectabila pentru romani. Brutarii au început să pregătească pâine acasă într-un cuptor, folosind mori pentru a macina cereale în făină pentru pâinea lor. Cererea viitoare de produse coapte a continuat puternic și prima breaslă a brutarilor a fost înființată în 168 î.Hr., la Roma. Acest apel drastic pentru produsele de coacere a promovat coacerea în toată Europa și s-a extins în partea de est a Asiei. Brutarii au început să coace pâine și bunuri acasă și să le vândă pe străzi.

Această tendință a devenit comună și în curând, produsele coapte s-au vândut pe străzile Romei, Germaniei, Londrei și multe altele. Aceasta a dus la un sistem de livrare a mărfurilor în gospodării, deoarece cererea de pâine coapte și mărfuri a crescut semnificativ. Acest lucru a provocat brutarii să stabilească un loc în care oamenii să poată achiziționa produse de copt pentru ei înșiși. Prin urmare, la Paris, a fost dezvoltată prima brutărie în aer liber de produse coapte și, de atunci, brutăriile au devenit un loc obișnuit pentru a cumpăra produse delicioase și a se reuni în întreaga lume. Până în epoca colonială, brutăriile erau privite în mod obișnuit ca locuri de adunare și socializare. [2] Al doilea război mondial a afectat direct industriile de pâine din Marea Britanie. Școlile de coacere s-au închis în această perioadă, așa că atunci când războiul s-a încheiat în cele din urmă, a existat o absență de brutari calificați. Aceasta a dus la dezvoltarea de noi metode pentru a satisface dorința lumii de pâine. Metode precum: adăugarea substanțelor chimice la aluat, premixuri și utilaje specializate. Din păcate, aceste vechi metode de coacere au fost aproape complet eradicate atunci când aceste noi metode au fost introduse și s-au industrializat. Vechile metode erau considerate inutile și nefondate din punct de vedere financiar, în această perioadă nu au mai rămas multe brutării tradiționale.

Unele brutării oferă servicii pentru ocazii speciale (precum nunți, petreceri de naștere, aniversări sau chiar evenimente de afaceri) sau pentru persoanele care au alergii sau sensibilități la anumite alimente (cum ar fi nuci, alune, lactate sau gluten). Brutării pot oferi o gamă largă de modele de prăjituri, cum ar fi prăjituri cu foi, prăjituri cu straturi, prăjituri cu niveluri și prăjituri de nuntă. Alte brutării se pot specializa în tipuri de pâine tradițională sau manuală, făcute cu făină măcinată local, fără agenți de înălbire a făinii sau agenți de tratare a făinii, coacerea a ceea ce se numește uneori pâine artizanală.