Torturi de ciocolată

Tortul cu ciocolată se face cu ciocolată; poate fi făcut și cu alte ingrediente. Aceste ingrediente includ fudge, cremă de vanilie și alți îndulcitori. Istoria tortului cu ciocolată se întoarce din 1764, când dr. James Baker a descoperit cum se face ciocolata prin măcinarea boabelor de cacao între două pietre masive circulare.

În 1828, Conrad Van Houten, din Olanda, a dezvoltat o metodă mecanică de extracție pentru extragerea grăsimii din lichiorul de cacao, rezultând unt de cacao și cacao parțial dezgropat, o masă compactă de solide care putea fi vândută deoarece era „cacao de rocă” sau măcinată în praf. Procesele au transformat ciocolata dintr-un lux exclusiv într-o gustare zilnică ieftină. În 1879, Rodolphe Lindt a dezvoltat un proces pentru prepararea unei ciocolată mai mătăsoasă și mai netedă, denumită conching, și a făcut mai ușor coacerea cu ciocolată, deoarece amalgamează lin și complet cu bătătorii de prăjituri. Până în 1890 până în 1900, rețetele de ciocolată erau în mare parte pentru băuturi.

Nimeni nu primește totul în viața asta. Tu decizi prioritățile și îți alegi. Am decis cu mult timp în urmă că orice tort pe care l-am avut va fi mâncat.
— Donald E. Westlake (Two Much)

Compania Duff din Pittsburgh, producător de melasă, a introdus mixurile de torturi de ciocolată cu produse alimentare ale lui Devil la mijlocul anilor 1930, dar introducerea a fost pusă în așteptare în timpul celui de-al doilea război mondial. Duncan Hines a introdus o „Specială cu trei stele” (așa se numește pentru că un tort alb, galben sau ciocolată ar putea fi făcut din același amestec) a fost introdus la trei ani după ce amestecurile de tort de la General Mills și Duncan Hines și au preluat peste 48 la sută din piață .

În SUA, prăjiturile „decadența ciocolatei” erau populare în anii ’80; în anii 90, au fost populare prăjiturile cu ciocolată topită cu o singură porție cu centre de ciocolată lichidă și bomboane de ciocolată infuzate cu arome exotice precum ceai, curry, ardei roșu, fructe de pasiune și șampanie. Saloanele de ciocolată și producătorii de ciocolată artizanală au fost populare în anii 2000. Prăjiturile cu ciocolată bogată, fără hârtie, dar fără făină sunt „acum standard în patiseria modernă”, potrivit The New Taste of Chocolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *